Teknologien gjør det stort i Pionérkvartalet

Teknologien gjør det stort i Pionérkvartalet

Selv med arbeid som har ført gründerne internasjonalt skulle veiene lede dem til hjembyen Notodden og Pionérkvartalet, der forgjengere gikk foran og banet vei.

Viderefører Birkelands skapertrang

Året var 2020. Midt i all usikkerhet var det en liten gjeng som kjente på et savn etter kreative likesinnede. Sammen dannet de Birkeland Skaperverksted: Et sted for samarbeid og de gode samtalene – et sted for videreutvikling og nettverksbygging. Ikke minst – et sted for muligheter og innovasjon – helt i tråd med forgjengerne i parken, Sam Eyde og Kristian Birkeland.

En av disse var gründer og tech-entusiast, Knut Urdalen.

Arbeidsfellesskapet vokste raskt i antall medlemmer, og kun et år etter oppstart doblet de antall medlemsbedrifter og flyttet inn i nyoppussede lokaler – én etasje opp. I de nye lokalene tok det ikke lang tid før de igjen kunne si seg fulltallige.

To av de nyeste tilskuddene er Stig Olav Kasin (PortalOne) og Jørn Berget (MyProduction).

Knut er medgründer og teknisk sjef i Nyby, en plattform for oppgavedeling i helse og omsorg. Stig Olav, innholdssjef i PortalOne, har sammen med broren Bård Anders, siden 2018 utviklet et hybrid spillselskap som kombinerer mobilspill med live-show.Jørn, programmerer i MyProduction: Leverer integrerte cloud-løsninger for produksjon og logistikkselskaper i Norden.

Gjør stor suksess

Deres lidenskap for teknologi har gjort stor suksess for de tre bedriftene de tilhører. Nyby landet nylig en finansieringspakke på 33 millioner kroner. MyProduction ble i desember kjøpt opp av ECi Software Solutions. Og, senest i januar landet Stig Olav og hans bror, Bård Anders i PortalOne Inc., investeringer tilsvarende rundt 800 millioner kroner.

Les hele saken på Hydroparken

Ta del i fellesskapet

På leting etter et kreativt arbeidsfellesskap?

Birkeland Skaperverksted finner du ekte skaperglede!

Innlegget Teknologien gjør det stort i Pionérkvartalet dukket først opp på Notodden.

Hopp rett ned til innholdet